xfs
[Top] [All Lists]

Re: Log corruption?

To: James Pearson <james-p@xxxxxxxxxxxxxxxxxx>
Subject: Re: Log corruption?
From: Stephen Lord <lord@xxxxxxx>
Date: 07 Oct 2002 08:11:31 -0500
Cc: linux-xfs@xxxxxxxxxxx
In-reply-to: <3DA181D2.B78A9C41@moving-picture.com>
References: <3DA181D2.B78A9C41@moving-picture.com>
Sender: linux-xfs-bounce@xxxxxxxxxxx
On Mon, 2002-10-07 at 07:45, James Pearson wrote:
> We have a number of workstations running RedHat 7.2 with a 2.4.18 XFS
> 1.1 kernel - every now and then a (different) machine will crash/hang
> and fail to boot with a kernel oops and/or with XFS errors when it tries
> to mount the root file system.
> 
> The fix is to boot from floppy/CD in rescue mode and run 'xfs_repair -L'
> on the root partition. The root file system is them mountable and the
> machine reboots OK.
> 
> I don't have exact error messages (don't have time to write down the
> exact errors, as the priority is to get the machine up and running ...)
> 
> Is this a known problem? If it isn't, I'll attempt to get more
> information when it happens again.
> 
> James Pearson
> 

Actually, a change just went into the cvs tree this weekend which might
be related to this, there is some zeroing of part of the log which is
always supposed to happen during mount. For a readonly mount this was
not happening - and the root is mounted this way. Should the machine
be shutdown and rebooted very shortly after this there is a possibility
of the second mount getting confused by the log contents.

Is there any way this could be what is happening? Is this happening
on the second of two boots which are close together?

Currently there is no way to get this code except from a cvs kernel,
we just put out some images of the first alpha of xfs 1.2, the next
spin of these should include this fix (hint hint Eric).

Steve



<Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread>