xfs
[Top] [All Lists]

Re: xfsrestore report SUCCESS but not restore all files in kernel 3.17

To: Tommy Wu <wu.tommy@xxxxxxxxx>
Subject: Re: xfsrestore report SUCCESS but not restore all files in kernel 3.17
From: Dave Chinner <david@xxxxxxxxxxxxx>
Date: Fri, 31 Oct 2014 10:04:57 +1100
Cc: xfs <xfs@xxxxxxxxxxx>
Delivered-to: xfs@xxxxxxxxxxx
In-reply-to: <CAGdb-8dt23oO7nncZdtri1BeNyWkR-6UF_4QRZx2X-5+tFYSRw@xxxxxxxxxxxxxx>
References: <CAGdb-8cnmCs=L0RPvE8+5jn3nmZoviiZtQBbo9S-BThA+3cBKg@xxxxxxxxxxxxxx> <20141029212556.GH13323@dastard> <CAGdb-8dbGRu_GWB4qoeNP8Kso2hzkLcuFS9Pwtnm2xOkP2T0rQ@xxxxxxxxxxxxxx> <20141030050306.GI13323@dastard> <CAGdb-8dt23oO7nncZdtri1BeNyWkR-6UF_4QRZx2X-5+tFYSRw@xxxxxxxxxxxxxx>
User-agent: Mutt/1.5.21 (2010-09-15)
On Thu, Oct 30, 2014 at 04:39:01PM +0800, Tommy Wu wrote:
> I'm confusing now...
> 
> in the test VM and one of my machine, rebuild xfsdump/xfsprogs will make
> the test work.

I know why, too.

> the xfsdump command I use:
> xfsdump -v debug -l 0 -o -p 300 -J -F -M test -L test -f test.xfsdump
> /mnt/backup > xfsdump.log
> the log:
> https://mega.co.nz/#!xIhTjD6Y!Gwp_ilW5UyRiqn2DSxPTHM0TH5qBghMlKXAmHoWk2iQ

This indicates the bulkstat on the dump side was terminated
prematurely.

> the xfsrestore command I use:
> xfsrestore -v debug,tree=nitty -p 300 -J -f test.xfsdump /vol/backup/x/ >
> xfsrestore.log
> the log:
> https://mega.co.nz/#!oZIFWQST!VUY90EZ8XvZDYy9GwF5mqtQVtWNW90Sar5MZhNzGbYI

And the errors in the restore side are because there are missing
directory inodes in the dump, hence orphaning occurs.

It might take me a little while to come up with a fix - I've noticed
a few things that I need to check out in more detail in tracking
this down....

Cheers,

Dave.
-- 
Dave Chinner
david@xxxxxxxxxxxxx

<Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread>