xfs
[Top] [All Lists]

Re: Strange case of deleting lots of files and "df" not recognizing it..

To: Dave Chinner <david@xxxxxxxxxxxxx>
Subject: Re: Strange case of deleting lots of files and "df" not recognizing it....(unless I umount/mount) the disk...
From: Linda Walsh <xfs@xxxxxxxxx>
Date: Sun, 01 Jul 2012 20:44:37 -0700
Cc: Emmanuel Florac <eflorac@xxxxxxxxxxxxxx>, xfs-oss <xfs@xxxxxxxxxxx>
In-reply-to: <20120702033014.GP19223@dastard>
References: <4FE7FDF4.6080506@xxxxxxxxx> <20120626023302.GD19223@dastard> <20120626093323.3cb0cc18@xxxxxxxxxxxxxx> <20120702033014.GP19223@dastard>
User-agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; en-US; rv:1.8.1.24) Gecko/20100228 Lightning/0.9 Thunderbird/2.0.0.24 Mnenhy/0.7.6.666
Well, in my case, may be a while, it is usually every few months when I
clear out about 30% of a large (~11T) volume on my backup disk...

It only grows slowly as I make backups on it...then I delete maybe ...
60-100 files worth of backups (xfsdumps)....but for me dropping
the cache did work so it may not be the same problem.



Dave Chinner wrote:
On Tue, Jun 26, 2012 at 09:33:23AM +0200, Emmanuel Florac wrote:
Le Tue, 26 Jun 2012 12:33:02 +1000 vous écriviez:

As ben said, the last reference has to go away before the space is
freed. lsof is your friend.
I just had the same problem recently, but lsof reported zero open files
on the volume. umount/mount worked though, I didn't thought the cache
trick would be enough.

I think that we need a reproducable test case for this issue before
we'll be able to make any progress on it, then....

Cheers,

Dave.

<Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread>