xfs
[Top] [All Lists]

xfsprogs: .lai files not found

To: xfs@xxxxxxxxxxx
Subject: xfsprogs: .lai files not found
From: Jan Engelhardt <jengelh@xxxxxxx>
Date: Thu, 24 May 2012 15:45:02 +0200 (CEST)
Sender: jengelh@xxxxxxxxxxxxxxxx
User-agent: Alpine 2.01 (LNX 1266 2009-07-14)
So I tried changing the xfsprogs package in openSUSE to build without 
static libraries, and what I got back from the build system was a 
warning about completely improper rpath settings.


        ERROR: RPATH "/home/abuild/rpmbuild/BUILD/xfsprogs-3.1.6/libxfs/.libs" 
        on 
        
/home/abuild/rpmbuild/BUILDROOT/xfsprogs-3.1.6-0.x86_64/usr/sbin/mkfs.xfs 
        is not allowed
        [lots of these]

I therefore ripped out

        -LTLDFLAGS += -rpath $(PKG_ROOT_LIB_DIR)

from include/buildmacros, only to find that the install procedure then 
does not work at all anymore.

        cd ../libhandle/.libs; ../../install-sh -o abuild -g abuild -m 755 -d 
/lib64; ../../install-sh -o abuild -g abuild -m 644 -T so_dot_version 
libhandle.lai /lib64; ../../install-sh -o abuild -g abuild -T so_dot_current 
libhandle.lai /lib64
        install-sh: Unable to find libtool library file libhandle.lai
        install-sh: Unable to find libtool library file libhandle.lai
        gmake[1]: *** [install] Error 2
        make: *** [libhandle-install] Error 2
        error: Bad exit status from /var/tmp/rpm-tmp.JjlSJb (%install)

(I frown upon using libtool directly and seek to replace it with an
assisted version using automake. There is however __quite__ some
cruft in the src tree.)

<Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread>