xfs
[Top] [All Lists]

Re: Problems building xfsprogs

To: "Ted Ts'o" <tytso@xxxxxxx>
Subject: Re: Problems building xfsprogs
From: Christoph Hellwig <hch@xxxxxxxxxxxxx>
Date: Thu, 21 Jul 2011 05:06:19 -0400
Cc: Ext4 Developers List <linux-ext4@xxxxxxxxxxxxxxx>, xfs-oss <xfs@xxxxxxxxxxx>
In-reply-to: <20110720175918.GB17971@xxxxxxxxx>
References: <20110720175918.GB17971@xxxxxxxxx>
User-agent: Mutt/1.5.21 (2010-09-15)
On Wed, Jul 20, 2011 at 01:59:18PM -0400, Ted Ts'o wrote:
> a) "make configure" doesn't work until I patch the top-level Makefile:
> 
> diff --git a/Makefile b/Makefile
> index c40fb2c..37973f5 100644
> --- a/Makefile
> +++ b/Makefile
> @@ -82,7 +82,7 @@ configure:
>       libtoolize -c $(LIBTOOLIZE_INSTALL) -f
>       cp include/install-sh .
>       aclocal -I m4
> -     autoconf
> +     autoconf -I m4
>  
>  include/builddefs: configure
>       ./configure $$LOCAL_CONFIGURE_OPTIONS

I works fine for me on various releases of Debian, Fedsora, RHEL and
SLES.  But all he machines I've quickly checked seem to have an autoconf
that can handle -I, so could you please send this pach with a proper
signoff and description?

> b) By default xfsprogs builds with DEBUG, and this causes building
> libxfs/xfs_ialloc.c to blow up since there a reference of
> xfs_stack_trace() which is undefined under a #ifdef DEBUG.  The way to
> fix this is to build with DEBUG=-DNDEBUG, but it took me an hour or
> two figure this out....

The defaul actually is DEBUG=-DNDEBUG.  No sure how you go he debug
build. but we surely should fix it.  I'll add the stub as soon as I get
some time.

<Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread>