xfs
[Top] [All Lists]

Re: Anyone using XFS in production on > 20TiB volumes?

To: Justin Piszcz <jpiszcz@xxxxxxxxxxxxxxx>
Subject: Re: Anyone using XFS in production on > 20TiB volumes?
From: Emmanuel Florac <eflorac@xxxxxxxxxxxxxx>
Date: Thu, 23 Dec 2010 22:50:36 +0100
Cc: xfs@xxxxxxxxxxx
In-reply-to: <alpine.DEB.2.00.1012231403440.5924@xxxxxxxxxxxxxxxx>
Organization: Intellique
References: <alpine.DEB.2.00.1012221128440.5245@xxxxxxxxxxxxxxxx> <20101222175611.1c7d5190@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx> <4D124B71.9030401@xxxxxxxxxxx> <20101223012655.2681c596@xxxxxxxxxxxxxx> <alpine.DEB.2.00.1012221928050.7452@xxxxxxxxxxxxxxxx> <20101223005630.GJ4907@dastard> <alpine.DEB.2.00.1012230442150.7452@xxxxxxxxxxxxxxxx> <alpine.DEB.2.00.1012231304130.12482@xxxxxxxxxxxxxxxx> <20101223195544.53d45f0b@xxxxxxxxxxxxxx> <alpine.DEB.2.00.1012231403440.5924@xxxxxxxxxxxxxxxx>
Le Thu, 23 Dec 2010 14:07:13 -0500 (EST) vous écriviez:

> Main wonder I have is why when the partition is aligned to 1MiB,
> which is the default in parted 2.2+ I believe, is it slower than with
> no partitions?

1MiB possibly can't round well on the stripe boundaries. I suppose you
could get better results with 64KB or 16KB stripes. Did you try with an
LVM in between?

-- 
------------------------------------------------------------------------
Emmanuel Florac     |   Direction technique
                    |   Intellique
                    |   <eflorac@xxxxxxxxxxxxxx>
                    |   +33 1 78 94 84 02
------------------------------------------------------------------------

<Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread>