xfs
[Top] [All Lists]

no rw xfs file systems in mtab: /proc/mounts

To: xfs@xxxxxxxxxxx
Subject: no rw xfs file systems in mtab: /proc/mounts
From: Honza Fikar <j.fikar@xxxxxxxxx>
Date: Thu, 23 Dec 2010 13:32:40 +0100
Dkim-signature: v=1; a=rsa-sha256; c=relaxed/relaxed; d=gmail.com; s=gamma; h=domainkey-signature:mime-version:received:received:date:message-id :subject:from:to:content-type; bh=WVH+VUGHuv+c7jCutjWnySfzSJEQe1xIm6yYW0f85VM=; b=g7GT4UnGW0i8bsuFGD9u590+cwTrPAZ7xoib9xadN71PI/VeqtBCqM8kXR7bh/62Al 4awAYfDnXA7zw3RvfnNZtXGcZLA13vLK6G5FkiiG/9RuV+zesLx8Q2mJ3p1qitKoqnnm EAYb6vjKLdN8rr8L1T0edurQjQXf/nfXAiaK4=
Domainkey-signature: a=rsa-sha1; c=nofws; d=gmail.com; s=gamma; h=mime-version:date:message-id:subject:from:to:content-type; b=hPdjmQrCsQhHzfyp9TqYlXS433Xib1IgFMkmt8I7NQWEb3fZUWlhm6aQLAMGUJz9Rj oeqxzV66BZ9CVfoLk+Y3CZB7Qotg5XR2aNUgzyjIgJRo6phN6hxhYMgQRWRKivHpflrM UQdW+oR5ChyRff1xUjh7WqzN9jTgtW6MQXYmQ=
Hi guys,

when I try "xfs_fsr -v -d" on my two computers, it says now:

no rw xfs file systems in mtab: /proc/mounts

while actually there is the LUKS encrypted root:
...
/dev/mapper/root / xfs
rw,noatime,attr2,inode64,logbufs=8,logbsize=256k,noquota 0 0
...

on the third computer it works as expected, there are two xfs file
systems, one of them LUKS encrypted:
...
/dev/root / xfs
rw,noatime,attr2,delaylog,inode64,logbufs=8,logbsize=256k,noquota 0 0
/dev/mapper/encrypted /home xfs
rw,noatime,attr2,delaylog,inode64,logbufs=8,logbsize=256k,sunit=512,swidth=1536,noquota
0 0
...

and it was working some time ago on all the three computers

distribution gentoo
xfsprogs 3.1.4, but I just tried git version and it's the same
kernel 2.6.32, on the third machine 2.6.35

Best regards,
Honza

<Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread>