xfs
[Top] [All Lists]

Re: XFS bad inode magic/vsn daddr 64 #8 (magic=5858)

To: Christoph Hellwig <hch@xxxxxxxxxxxxx>
Subject: Re: XFS bad inode magic/vsn daddr 64 #8 (magic=5858)
From: Nick Piggin <npiggin@xxxxxxxxx>
Date: Thu, 21 Oct 2010 12:24:56 +1100
Cc: Nick Piggin <npiggin@xxxxxxxxx>, xfs@xxxxxxxxxxx
In-reply-to: <20101020151927.GA21057@xxxxxxxxxxxxx>
References: <20101020082409.GA5415@amd> <20101020151927.GA21057@xxxxxxxxxxxxx>
User-agent: Mutt/1.5.20 (2009-06-14)
On Wed, Oct 20, 2010 at 11:19:27AM -0400, Christoph Hellwig wrote:
> On Wed, Oct 20, 2010 at 07:24:09PM +1100, Nick Piggin wrote:
> > Hi, I keep hitting this bug running xfstests, and managed to
> > reproduce it several times on current vanilla upstream kernel
> > too, below is one trace.
> > 
> > Nothing special about the xfstests run, except that it is run
> > on brd device for both the test and the scratch mounts. No
> > special mount options or mkfs flags. It seems pretty reproducable
> > though, triggering every time I've run the tests like this.
> > 
> > I didn't narrow down the test that causes the bug because it
> > keeps running other tests and then eventually hanging. Any hints
> > to narrow it down?
> 
> Care to check if it goes away if you remove the special casing of
> BLKFLSBUF in brd_ioctl?

Ah yes that stupid special case is probably causing other problems
even if not this crash. I'll try your suggestions when I start some more
tests running later today.

<Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread>