xfs
[Top] [All Lists]

2.6.26.3 / loop-aes/xfs corruption?

To: xfs@xxxxxxxxxxx
Subject: 2.6.26.3 / loop-aes/xfs corruption?
From: Justin Piszcz <jpiszcz@xxxxxxxxxxxxxxx>
Date: Sat, 22 Aug 2009 10:44:31 -0400 (EDT)
User-agent: Alpine 2.00 (DEB 1167 2008-08-23)
Hi,

On an older machine:

[2340962.903497] XFS internal error XFS_WANT_CORRUPTED_GOTO at line 1545 of file
 fs/xfs/xfs_alloc.c.  Caller 0xc021ccd8
[2340962.903497] Pid: 24649, comm: mv Not tainted 2.6.26.3 #1
[2340962.903497]  [<c021bb94>] xfs_free_ag_extent+0x424/0x6f0
[2340962.903497]  [<c021ccd8>] xfs_free_extent+0xb8/0xe0
[2340962.903497]  [<c021ccd8>] xfs_free_extent+0xb8/0xe0
[2340962.903497]  [<c022e542>] xfs_bmap_finish+0xf2/0x170
[2340962.903497]  [<c024f345>] xfs_itruncate_finish+0x295/0x3f0
[2340962.903497]  [<c02687a8>] xfs_trans_ijoin+0x28/0x80
[2340962.903497]  [<c026d0b6>] xfs_inactive+0x476/0x510
[2340962.903497]  [<c0196ba8>] inotify_inode_is_dead+0x18/0x80
[2340962.903497]  [<c027b393>] xfs_fs_clear_inode+0x73/0xc0
[2340962.903497]  [<c018e059>] invalidate_inode_buffers+0x19/0xb0
[2340962.903497]  [<c017ef45>] clear_inode+0xa5/0x100
[2340962.903497]  [<c017fc48>] generic_delete_inode+0xb8/0xc0
[2340962.903497]  [<c017fdef>] iput+0x3f/0x50
[2340962.903497]  [<c0175f0a>] do_unlinkat+0xca/0x150
[2340962.903497]  [<c043e312>] __sched_text_start+0x1f2/0x4d0
[2340962.903497]  [<c016c071>] sys_write+0x41/0x70
[2340962.903497]  [<c0102fba>] syscall_call+0x7/0xb
[2340962.903497]  =======================
[2340962.903497] xfs_force_shutdown(loop0,0x8) called from line 4261 of file fs/
xfs/xfs_bmap.c.  Return address = 0xc022e5aa
[2340962.911473] Filesystem "loop0": Corruption of in-memory data detected.  Shu
tting down filesystem: loop0
[2340962.911473] Please umount the filesystem, and rectify the problem(s)
[2340964.670988] Filesystem "loop0": xfs_log_force: error 5 returned.
[2340969.808536] Filesystem "loop0": xfs_log_force: error 5 returned.
[2340999.869059] Filesystem "loop0": xfs_log_force: error 5 returned.
[2341029.864456] Filesystem "loop0": xfs_log_force: error 5 returned.
[2341059.857386] Filesystem "loop0": xfs_log_force: error 5 returned.
[2341089.848682] Filesystem "loop0": xfs_log_force: error 5 returned.
[2341119.840220] Filesystem "loop0": xfs_log_force: error 5 returned.

After a reboot and fsck, luckily only 2 files were moved to /lost+found, but
before with xfs_repair -n, there were hundreds of errors, had to zero out the
log as it could not mount, xfs_repair -L and then it worked/mounted.

Older kernel used: 2.6.26.3

Due to HW issues/etc, need to stay on 2.6.26.3 but has anyone seen this particular fail case before?

Justin.

<Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread>