xfs
[Top] [All Lists]

CFLAGS not taken while linking mkfs.xfs?

To: linux-fsdevel@xxxxxxxxxxxxxxx, xfs@xxxxxxxxxxx
Subject: CFLAGS not taken while linking mkfs.xfs?
From: Milind <milind@xxxxxxxxx>
Date: Wed, 20 May 2009 17:30:27 +0530
Cc: Theodore Tso <tytso@xxxxxxx>
My CFLAGS are
-Wl,--dynamic-linker,/home/beehive/toolchain/x86_64-unknown-linux-gnu/glibc-2.7/lib/ld-linux-x86-64.so.2,--rpath,/home/beehive/toolchain/x86_64-unknown-linux-gnu/glibc-2.7/lib/

when I cross compile xfsprogs and do ldd on mkfs/mkfs.xfs I see
following thing
        linux-vdso.so.1 =>  (0x00007fff8e5fe000)
        libuuid.so.1
=> /home/miline/toolchain/x86_64-unknown-linux-gnu/glibc-2.7/lib/libuuid.so.1 
(0x00007f4386030000)
        librt.so.1
=> /home/miline/toolchain/x86_64-unknown-linux-gnu/glibc-2.7/lib/librt.so.1 
(0x00007f4385e15000)
        libpthread.so.0
=> 
/home/miline/toolchain/x86_64-unknown-linux-gnu/glibc-2.7/lib/libpthread.so.0 
(0x00007f4385bfa000)
        libc.so.6
=> /home/miline/toolchain/x86_64-unknown-linux-gnu/glibc-2.7/lib/libc.so.6 
(0x00007f43858b1000)
/lib64/ld-linux-x86-64.so.2 (0x00007f4386236000)

shouldn't mkfs.xfs be dependant
on 
/home/miline/toolchain/x86_64-unknown-linux-gnu/glibc-2.7/lib/ld-linux-x86-64.so.2
rather than
/lib64/ld-linux-x86-64.so.2 (0x00007f4386236000)?

When do following changes it works. 

ifdef LTCOMMAND
$(LTCOMMAND) : $(SUBDIRS) $(OBJECTS) $(LTDEPENDENCIES)
-        $(LTLINK) -o $@ $(LDFLAGS) $(OBJECTS) $(LDLIBS)
+         $(LTLINK) -o $@ $(CFLAGSS) $(LDFLAGS) $(OBJECTS) $(LDLIBS)
endif

linking of mkfs.xfs happes as follows with above change

libtool: link: 
gcc
-Wl,--dynamic-linker,/home/miline/toolchain/x86_64-unknown-linux-gnu/glibc-2.7/lib/ld-linux-x86-64.so.2,
--rpath,/home/miline/toolchain/x86_64-unknown-linux-gnu/glibc-2.7/lib -o
mkfs.xfs maxtrres.o proto.o xfs_mkfs.o  ../libxfs/.libs/libxfs.a
-luuid ../libdisk/.libs/libdisk.a -lrt -lpthread

above problem is seen for other binaries too. Like xfs_io, xfs_copy.

-Miline

<Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread>