xfs
[Top] [All Lists]

Re: Oops at xfs_bmbt_get_startoff in SLES 10 2.6.16

To: Eric Sandeen <sandeen@xxxxxxxxxxx>
Subject: Re: Oops at xfs_bmbt_get_startoff in SLES 10 2.6.16
From: Felix Blyakher <felixb@xxxxxxx>
Date: Tue, 21 Apr 2009 21:35:38 -0500
Cc: kevin@xxxxxxxxxxxxxxxxx, xfs@xxxxxxxxxxx
In-reply-to: <49EE81DB.7040304@xxxxxxxxxxx>
References: <64323.24.80.224.145.1236883814.squirrel@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx> <49B9611F.5040009@xxxxxxxxxxx> <58707.24.80.224.145.1236899620.squirrel@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx> <53630.24.80.224.145.1240361692.squirrel@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx> <49EE7E17.8050006@xxxxxxxxxxx> <B32B0133-B835-4D31-B52A-364F607B9866@xxxxxxx> <49EE81DB.7040304@xxxxxxxxxxx>

On Apr 21, 2009, at 9:32 PM, Eric Sandeen wrote:

Felix Blyakher wrote:
On Apr 21, 2009, at 9:16 PM, Eric Sandeen wrote:

Kevin Jamieson wrote:
On Thu, March 12, 2009 4:13 pm, Kevin Jamieson wrote:
On Thu, March 12, 2009 12:23 pm, Eric Sandeen wrote:

For SLES that usually is the best route...

However, http://oss.sgi.com/archives/xfs/2009-02/msg00220.html
looks
applicable... don't think it ever got merged though.

perhaps you could test it?
Thanks, Eric. I will test Lachlan's patch on our system.
To follow this up, since applying the patch from the above thread
there
have been no re-occurrences of the issue on our test servers over
the past
month.
And you hit it pretty reliably before, right? Sounds like we need to
give that a pretty strong eyeball and get it merged, perhaps.

I was looking at this patch too.
But I could never reproduce the problem, even with Lachlan's test
program. Kevin, any idea what kind of io load triggered this problem?
The patch looks right, but I really want to prove the problem
exists, and the patch addresses it.

Felix


FWIW I can't reproduce either, with the stated commandline.

Should try it with a 1k blocksize, though - maybe Lachlan tested 4k on
16k page ia64?

That's what I've tested on.

Felix

<Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread>