xfs
[Top] [All Lists]

Re: Hang when mounting XFS root in 2.6.0 tests on x86-64

To: Chris Meadors <clubneon@xxxxxxxxxxxxxx>
Subject: Re: Hang when mounting XFS root in 2.6.0 tests on x86-64
From: Andi Kleen <ak@xxxxxx>
Date: Thu, 21 Aug 2003 23:00:42 +0200
Cc: linux-kernel@xxxxxxxxxxxxxxx, linux-xfs@xxxxxxxxxxx
In-reply-to: <n4o5.8ga.21@gated-at.bofh.it> (Chris Meadors's message of "Thu, 21 Aug 2003 22:40:13 +0200")
References: <n4o5.8ga.21@gated-at.bofh.it>
Sender: linux-xfs-bounce@xxxxxxxxxxx
User-agent: Gnus/5.090013 (Oort Gnus v0.13) Emacs/21.2 (i586-suse-linux)
Chris Meadors <clubneon@xxxxxxxxxxxxxx> writes:

Better report it to linux-xfs@xxxxxxxxxxx (cc'ed) too.

> I'm trying to get a 2.6.0-test kernel to boot on my Opteron system.  It
> has SuSE's 2.4.19-SMP kernel on it now, and it boots with that, mounts
> the XFS root just fine.  But I build a vanilla 2.6.0-test3 with no
> module support, everything included that I would need.  The last line
> that it prints during boot is the NET4.0
>
> Repeated presses of Alt+SysRq+P seems to show RIP looping in xfs_xlatesb
> and xfs_lowbit64.
>
> I've tried -test3-bk9 and also went back to -test2 and -test1.
>
> Earlier when playing with this machine I built 2.6.0-test3 with a 32 bit
> only version of gcc, but still optimized for the Opteron.  This one had
> no problem booting and mounting the XFS root.
>
> This is easy to reproduce, so let me know if more information is needed.

I test XFS (but not as root) occasionally on x86-64 and seen no problems 
so far. I haven't tested it with test2+ yet though.

What compiler are you using?

-Andi


<Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread>